#panikikollektivtrafik

0kommentarer

Mitt positiva peppande inlägg om hur bra SJ sköter föreningar får vänta lite. Jag är inte arg på dem som många verkade vara men när jag insåg att jag skulle vara hemma 03.30 istället för 22.30 så ville jag lite grina där och då. Jag längtade efter min säng något så innerligt mycket. Det men jag är ändå glad att jag klarar av att vara positiv i kaosiga situationer, för du är nya resenärer är något av det värsta jag vet. Alla har rätt att vara missnöjda men jag tycker väldigt synd om de snälla tågvärdar, lokförare, taxichaufförer och busschauffören som inte gör något annat än att försöka få oss hem. Det är inte deras fel att det blir elfel på spåren så drabbar tusentals resenärer men eftersom att de jobbar närmast oss så får de ta våran ilska, det är inte rättvist någonstans. Så hur besviken arg sur hungrig och ledsen jag ibland kan jag känna mig inför kollektivtrafiken så har jag principen att aldrig medvetet ta ut det på personalen. visst kan man ibland blir bemött av dåliga attityd otydlig information eller liknande men jag tänker att det alltid är den mänskliga faktorn som spelar in. Alla kan inte ha en bra dag alltid och av alla 100 människor som jobbar så tänker jag att det Är bara mänskligt om någon av alla de jag träffar har en nolldag. kanske var bra att den här tågvärden träffade just mig i dag eftersom jag klara av och hantera detta, jag förstår precis hur det är att det inte alltid orkar möta andra med ett leende, speciellt om man fått mycket skit under hela dagen. SJ är jättebra på det här med ersättning. Är du mer än ett visst antal minuter sen så får du utan problem hela världens av din resa tillbaka för att kunna åka en annan gång istället. Jag har många gånger åkt gratis resor tack för att du är så bra på att ekonomiskt kompensera sina förseningar. Som tidigare fattig student så det här varit ett sätt för mig att kunna unna mig en extra resa till någon jag tycker om eller till ett ställe jag vill åka. En riktig lyx alltså! 

För säga vad man vill men tåget smidigt färdsätt. Jag älskar kunna sträcka på benen, slå upp min dator, brodera, läsa bok eller liknande utan att behöva tänka på någonting annat i än att  bara vara. Det är lyxigt!

Så trotts all #panikikollektivtrafik kom jag hem med ett leende på läpparna! Och vill ni veta allt galet som hände så kika in på Twitter under hashtagen!Kommentera

Publiceras ej